Kennisvoucher leidt tot meetinstrument

Nieuws | de redactie
6 september 2006 | De Kennisvoucher die het Brunssumse bedrijf AIM bij de opleiding Biometrie van de Hogeschool Zuyd heeft besteed aan een onderzoek, heeft in alle opzichten resultaat opgeleverd. Vlak voor de zomervakantie hebben docenten en studenten een werkend prototype van een specifiek meetinstrument getoond. Op basis van deze resultaten heeft het bedrijf inmiddels besloten het traject met Hogeschool Zuyd door te zetten.Onderzoeksvraag

AIM uit Brunssum assembleert medische apparatuur. Enkele maanden geleden heeft het met behulp van een Kennisvoucher, een subsidie van Economische Zaken voor onderzoek door een kennisinstelling, een concrete onderzoeksvraag bij de opleiding Biometrie neergelegd. Het gaat om specifieke metingen bij behandeling van cervicogene duizeligheid door fysiotherapeuten en manueel therapeuten. “Wij hadden een vraag van een gebruiker en een idee voor de technologie die inzetbaar is. De opleiding heeft nu onderzocht of de technologie inderdaad inzetbaar is. Nu dat blijkt te zijn, kunnen we verder gaan”, zegt Kees van Gorsel, salesmanager van AIM.

Klant tevreden

Na de zomervakantie zullen studenten fysiotherapie met het meetinstrument aan de slag gaan en het valideren. Ondertussen voert het bedrijf zelf een patentcheck uit, om te zien of de technologie in deze vorm en voor deze toepassing inderdaad nog niet eerder is gebruikt. Blijkt dat niet het geval te zijn, dan gaat men na het valideren een geïnteresseerd medisch bedrijf zoeken dat het apparaat op de markt wil brengen. “Voor ons is immers enkel de productie en het testen belangrijk”, aldus Van Gorsel, die tevreden is over de manier waarop de opleiding Biometrie met deze technische ontwikkeling is omgegaan. Voordat het instrument beschikbaar komt, zal er overigens nog veel ontwikkelwerk verricht moeten worden. “De opleiding heeft het basiswerk gedaan.”

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK