Kooreman hoogleraar vergrijzing
Prof.dr. P. (Peter) Kooreman (1955, Zutphen) is sinds 1995 hoogleraar economie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij publiceerde over een breed scala aan onderwerpen, zoals rekeningrijden, huishoudafval betalen per kilo, kinderbijslag, peer-invloeden bij tieners, basisonderwijs, de levensloopregeling en gezondheidszorg. Zijn artikel over het meten van doelmatigheid in verpleeghuizen kreeg veel internationale belangstelling. In Tilburg zal Kooreman zich volledig wijden aan gezondheidseconomie. Hoofdthema’s zijn gezondheidsgerelateerd gedrag van mensen (tijdsbesteding, levensstijl), kosten-batenanalyses in de zorg en de werking van zorg(verzekerings)markten.
Tilburg is overigens bekend terrein voor Kooreman. Hij is onderzoeker bij het Tilburgse Netspar, het toponderzoeksinstituut op het gebied van vergrijzing en pensioenen, en verbonden aan CentER, het economisch onderzoeksinstituut. Van 1982-1986 voerde Kooreman promotieonderzoek uit in Tilburg. Hij promoveerde cum laude op een studie naar uitgavenpatronen en tijdsbesteding van huishoudens. Na zijn promotie werkte hij aan de UvT als universitair (hoofd)docent en KNAW- onderzoeker, totdat hij in 1990 in Wageningen benoemd werd tot hoogleraar economie.
Als gasthoogleraar doceerde Kooreman in 2005 gezondheidseconomie aan de Universiteit van Californie (UCSB). In 2003 was hij voorzitter van de European Society for Population Economics.
Meest Gelezen
Masterstudenten in het hbo worstelen met academisch schrijven en onderzoek
“Ik zal niet de meest populaire onderwijsminister zijn”
“Langstudeerboete raakt kern van hoger onderwijs”
CvB Erasmus Universiteit weigert tweetalig te vergaderen met medezeggenschap
Taal- en rekentoetsen hebben lerarentekort vergroot maar kwaliteit pabo niet verbeterd