Maastricht ontrafelt Europese arbeidsmarkt

Nieuws | de redactie
28 september 2006 | Wat gaat er gebeuren nu vrijwel alle landen in Europa hun opleidingen hebben omgezet naar BaMa? Gaat een groter deel van onze bachelors en masters in het buitenland werken? Of brengen ze de verworven internationale ervaring mee naar huis en investeren het in hun eigen regio?


Het is te verwachten dat de doelstellingen van Bologna en de aangepaste Lissabon-agenda verweven zullen raken met de inrichting van onderwijsprogramma’s, de kwaliteit van netwerken, competenties, concurrentie en selectie. Zo zullen de Bachelors en Masters niet alleen de opmaat vormen voor een Europese alumnus, maar ook de rollen en posities van recruiters, opleiders en overheden op een ingrijpende wijze veranderen. De vraag luidt dan vervolgens: in welke mate en in welk tempo?

Tijdens de internationale European Labour Market conferentie, ELM2006, die van 19 tot en met 21 oktober plaatsvindt in Maastricht wordt op deze vragen ingegaan aan de hand van recent en internationaal vergelijkend marktonderzoek en met de opvattingen van bestuurders, ondernemers en wetenschappers. Op onze pagina Forum leest u reeds nu eerste bijdragen van twee van de keynote sprekers, Rolf van der Velden van het ROA en Wim Gijselaers van de UM.

Voor meer informatie en het programma kijk op www.unimaas.nl/elm of neem contact op met René de la Fonteijne, 043-3882751. Of mailen naar  elm@bu.unimaas.nl
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK