Miniconferentie x-learning 2015

Nieuws | de redactie
7 september 2006 | De masteropleiding Actief Leren van de OU organiseert twee keer per jaar een miniconferentie over een actueel thema. De volgende miniconferentie vindt plaats op 3 november. Centraal staat de vraag 'Welke multimediale ontwikkelingen dienen zich aan en wat is daarvan de betekenis voor de positionering en inrichting van het onderwijs?'

Rond dit thema krijgt u presentaties, demonstraties (van nieuwe en minder nieuwe media) en workshops aangeboden.

Communities en podcasting
Een niet-aflatende stroom aan technologische vernieuwingen heeft het functioneren van mensen en organisaties ingrijpend veranderd. Wereldwijde netwerken, zelforganiserende communities, televisie op afroep, mobiele technologieën, podcasting. Deze ontwikkelingen hebben ook ingrijpende gevolgen voor de fundamentele concepten van het huidige onderwijsstelsel zoals de klas en de docent. Het educatieve speelveld is veranderd.

Digital natives
Niet alleen het speelveld is veranderd. Ook een van de spelers: de leerling. Het onderwijs heeft te maken met een nieuwe generatie digital natives. De nieuwe generatie leerlingen neemt niet langer genoegen met archaïsche en in hun ogen ineffectieve werkwijzen. Zij eisen up-to-date onderwijs niet alleen qua inhoud, maar ook (en vooral?) qua vorm.

Tijd voor vernieuwing
Er zijn nieuwe onderwijsparadigmas nodig, nieuwe vormen van leren en onderwijzen, en een nieuwe rolverdeling op het educatieve speelveld. De miniconferentie brengt in kaart hoe de nieuwe educatieve media in de laatste decennia het onderwijs hebben beïnvloed en u maakt kennis met (didactische) mogelijkheden van een aantal nieuwe technieken.

Doelgroep
De miniconferentie richt zich op studenten en alumni van de Masteropleiding Actief Leren (Onderwijskunde) van de Open Universiteit Nederland en studenten onderwijswetenschappen van andere Nederlandse en Vlaamse universiteiten. Maar ook (beginnende) onderwijsonderzoekers en onderwijsontwerpers, met interesse voor theoretische achtergronden en actuele ontwikkelingen in het onderwijsveld zijn van harte welkom.

Sprekers
Sprekers zijn onder andere

Dr. Wim Westera, dr. Marcus Specht en dr. Bert Hoogveld, Onderwijstechnologisch expertisecentrum, Open Universiteit Nederland
Drs. Marja Verstelle en drs. Harriet Damen, ICLON, Universiteit Leiden
Drs. M. Lukács, TELEAC
Dr. J.T. Goldschmeding, Audiovisueel centrum Vrije Universiteit
Dhr. R. Bruijnszeels, Vereniging van Openbare Bibliotheken
Dhr. G. van Collenburg, dhr. B. Vaske, Educatieve Televisie (ETV.nl)

Datum: Vrijdag 3 november 2006, 10.00-17.00 uur (incl. lunch)
Plaats: Open Universiteit Nederland, Studiecentrum Utrecht, Vondellaan 202, Utrecht

Informatie Meer informatie, een routebeschrijving en het inschrijfformulier vindt u op www.ou.nl/miniconferentie. U kunt ook contact opnemen met: Marion Timmermans, tel. 045-5762316


Gerelateerd Minisymposium x-learning


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK