OCW-topman naar Leidse hogeschool

Nieuws | de redactie
12 september 2006 | Paul van Maanen is benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur van Hogeschool Leiden. Per 1 oktober volgt hij de huidige voorzitter Ton Ouwerkerk op, die met vervroegd pensioen gaat. Van Maanen was tot voor kort directeur BVE en Plv DG Hoger Onderwijs, Beroepsonderwijs en Wetenschap op het ministerie van OCW.Na zijn studie Pedagogiek begon Paul van Maanen (49) zijn carrière bij de Nederlandse Sport Federatie, waar hij als adviseur verantwoordelijk was voor sportontwikkeling en oprichter van NOCNSF Sportconsult. In 1994 werd hij directeur van de Nederlandse Bond voor Aangepast Sporten (NEBAS).

Vanaf 1999 was Van Maanen werkzaam bij de rijksoverheid, aanvankelijks als directeur Gehandicaptenbeleid en later ook plv. DG Welzijn en Sport bij het ministerie van VWS. In 2003 werd hij directeur Voortgezet Onderwijs bij het ministerie van OCW, daarna ook plv. DG Primair en Voortgezet Onderwijs en Plv SG van OCW. Hij was ook Directeur Beroeps en  Volwassenen Educatie en Plv DG Hoger Onderwijs, Beroepsonderwijs en Wetenschap. Momenteel is Van Maanen projectdirecteur van de Operatie Jong, het samenwerkingsverband waarbinnen Rijk, provincies en gemeenten een gemeenschappelijk jeugdbeleid vormgeven.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK