Openbaar Ministerie trekt hoger beroep Saxion in

Nieuws | de redactie
5 september 2006 | Saxion Hogescholen kan alsnog een dikke punt achter de fraudekwestie zetten. Het Openbaar Ministerie heeft de advocaat van de hogeschool deze week schriftelijk laten weten niet meer in hoger beroep te gaan, zo meldt hogeschoolblad Sax.

Als redenen meldt het OM de complexiteit van het onderzoek en de verwachting dat door die ingewikkeldheid er wederom een behoorlijk tijdsverloop zal zijn. In mei van dit jaar diende de rechtszaak tegen Saxion, wegens vermeende valsheid in geschrifte bij het inschrijven van buitenlandse studenten. De meervoudige strafkamer verklaarde het OM toen niet ontvankelijk in de rechtszaak. Het OM zou bij het vervolgen van Saxion de redelijke termijn ruimschoots overschreden hebben. Tegen de hogeschool werd in 2002 aangifte gedaan, maar het OM wachtte tot januari 2006 met de feitelijke dagvaarding. Saxion-bestuurder Wim Boomkamp. “Dit is heel goed nieuws. Er is definitief een punt achter de vervolging gezet. We hebben ons werk door het hoger beroep de afgelopen tijd niet laten leiden, maar we waren uiteraard wel bezorgd over een nasleepeffect bij vervolging. Desalniettemin waren we er van overtuigd dat wij uiteindelijk in ons gelijk zouden worden gesteld. Gelukkig worden we voor deze kwestie niet meer lastig gevallen.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK