Programma

Nieuws | de redactie
13 september 2006 | Bindend leiderschap. Strategisch leiderschap. Overtuigend leiderschap. Coachend leiderschap. Leiderschap is 'hot' en de roep om leiderschap wordt steeds luider, zo blijkt ook uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau. De eisen die aan leiders worden gesteld, nemen mythische proporties aan terwijl diezelfde roep om leiderschap gepaard gaat met een afbrokkeling van gezag.

Vrijdag 29 september is leiderschap onderwerp van gesprek op de bijeenkomst 'Leiderschap met een Gezicht' op het NPI in Zeist.

De volgende vraagstukken staan bij deze ontmoeting centraal:

Hoe kijk ik aan tegen het leiderschap in mijn organisatie en in de wereld van vandaag? Wat drijft me in mijn persoonlijke manier van leidinggeven? Waar stuit ik op grenzen, dilemma’s, ongerijmdheden? Waaruit bestaat mijn autoriteit en hoe ga ik om met macht? In een ongedwongen sfeer worden keukentafelgesprekken gevoerd onder het genot van een glas wijn en eenNPI- impuls 2006 is geïnspireerd op het werk van de Amerikaanse socioloog Richard Sennett, schrijver en hoogleraar aan de London School of Economics, Massachusetts Institute of Technology en New York University. Hij wordt erkend als een van de meest originele denkers van deze eeuw en heeft grote faam verworven met zijn visie op hoe de mens zich in het hedendaagse kapitalisme verhoudt tot anderen en tot zichzelf. Eerder waren Paul Scheffer en Hans Dijkstal, en psychiater prof. Antoine Mooij te gast in gesprekken rondom de thema’s ‘respect’ en ‘de flexibele economie’.


Programma

Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor deze inspirerende bijeenkomst. U kunt zich aanmelden op de site van NPI-Impuls, www.npi-impuls.nl. Op deze site kunt u ook terecht voor meer informatie over Leiderschap met een gezicht en vele gerelateerde onderwerpen.

In de aanloop naar Leiderschap met een gezicht , neemt onder andere Camiel Eurlings, Europarlementariër voor het CDA, deel aan het internetforum over leiderschap. Aan dit forum kunt u deelnemen op www.npi-impuls.nl en www.scienceguide.nl. Uiteraard bent u op beide fora ook welkom om de meningen van de genodigden en andere reacties tot u te nemen.

Leiderschap met een gezicht heeft plaats op vrijdag 29 september 2006 vanaf 14.00 uur in het NPI ontwikkelhuis aan de Valkenboschlaan 8 in Zeist. De kosten bedragen 125 euro per persoon.

Klik hier om u aan te melden.

NPI-Impuls is een initiatief van het NPI (Instituut voor Organisatieontwikkeling), het fonds Klaverblad voor Maatschappijontwikkeling, en het European University Institute, die het doel delen om bij te dragen aan de sociale evolutie van de samenleving. Partnerorganisaties van de ontmoeting van 29 september zijn o.a. Scienceguide, het Financieele Dagblad en Business News Radio, en zij wordt ondersteund door Filosofiemagazine. ScienceGuide en NPI-Impuls hebben gemeen dat zij de wereld in al haar verscheidenheid proberen te duiden en wars van disciplines de ontwikkeling van de samenleving stimuleren.<


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK