PvdA: 1000 euro voor iedere individuele leerrekening

Nieuws | de redactie
4 september 2006 | Iedere Nederlander krijgt een leerrekening. Op het 16e levensjaar stort de overheid daarop  1.000 euro. Hiervoor pleit de PvdA in haar verkiezingsprogramma. De rekening groeit met de rente en wordt aangevuld met niet-gebruikte leerrechten. Met dit plan is 225 miljoen euro gemoeid.Net als de VVD pleit de PvdA voor drastische maatregelen om de participatie op de arbeidsmarkt en in het (hoger) onderwijs te vergroten. “Jongeren tot 27 jaar moeten naar school gaan of werk hebben. Voor werkloze jongeren gaat een leer/werkplicht gelden. Voor jongeren die niet mee willen werken en bij wie gedragsproblemen meespelen worden onorthodoxe oplossingen niet geschuwd; dat kan in de vorm van opvang en disciplinering en sociale dienstplicht”.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK