Telecomlector Van Till legt verbindingen

Nieuws | de redactie
25 september 2006 | Prof.ir. Jaap van Till wordt lector Telecommunicatie Netwerken aan de HAN. Vanuit zijn functie als netwerkarchitect en consultant IT& Telecom Strategie bij Stratix Consultancy is Jaap van Till frequent betrokken bij netwerkinspecties en audits en in het bijzonder verantwoordelijk voor technologieverkenning, innovatie en onderzoek.


Van Till: “Op een dag worden we wakker met een nieuwe identiteit. We wonen dan niet meer in Nederland, Vlaanderen of Nord Rhein-Westfalen maar in ‘De Delta’, bestaande uit een fusie van die drie gebieden.Vergelijkbaar in afmeting met Shanghai of de Bay Area rond San Francisco. Economisch en sociaal zijn we in De Delta sterk met elkaar vervlochten geraakt, via onder andere optische vezelverbindingen, met een enorm effect op betere samenwerking en welvaartsgroei.”

Met het lectoraat Telecommunicatie Netwerken wil de HAN een brug slaan tussen onderwijs & onderzoek en bedrijven & netwerkorganisaties. Deze brugfunctie richt zich op het ontwerpen, bouwen en organiseren van praktische toepassingen van ICT- technologie en installaties van telecommunicatie- en netwerkinfrastructuren voor internetverbindingen.

Het gaat daarbij om verbindingen tussen netten, Fiber-to- the-Home en nieuwe draadloze breedband interconnecties. Vooral in dit vak, dat zeer snelle veranderingen vanuit het werkveld doormaakt, verwacht de HAN dat de activiteiten van het lectoraat en de kenniskring hun toegevoegde waarde zullen bewijzen.

Van Till publiceerde al regelmatig op ScienceGuide en werkte voor AKZO Nobel, Haagse departementen en de universiteiten van Amsterdam, Delft en Leuven.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK