Toelatingspilot door IND gestart

Nieuws | de redactie
5 september 2006 |

Het kabinet zoekt naar mogelijkheden de toelating van studenten van buiten de EU te ontbureaucratiseren. Een van de activiteiten hiertoe maakte UU-voorzitter Yvonne van Rooy bekend bij de opening van het academisch jaar. De Utrechtse universiteit heeft het initiatief genomen om te komen tot een pilot met vereenvoudigde procedures van afstemming tussen de instellingen en de IND. Hierdoor moeten snellere, minder omslachtige beslissingen door de IND mogelijk worden bij de instroom en inschrijving van studenten. Het kabinet heeft met een dergelijke pilot ingestemd en deze zal nog gedurende september in gang gezet worden.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK