TVC-beleid in Vlaams HO in gang

Nieuws | de redactie
12 september 2006 | In Vlaanderen wordt in het hoger onderwijs beleid een koers van taakverdeling en concentratie ingeslagen. Zo moet de Katholieke Universiteit Brussel vijf van de acht opleidingen sluiten. Het schrappen van de opleidingen Geschiedenis, Wijsbegeerte, Communicatiewetenschappen, Politieke Wetenschappen en  Sociologie moet een besparing opleveren van 3 miljoen euro op jaarbasis. Alleen de opleidingen Rechten, Economie en Taal – en Letterkunde blijven gehandhaafd.

Bovendien kan de instelling niet meer zelfstandig blijven bestaan. Daarover zijn fusiegesprekken met de Brusselse hogescholen Ehsal, Vlekho en Honim bezig. De vier zouden samensmelten. 

Deze maatregel is een gevolg van het nieuwe financieringssysteem voor het hoger onderwijs. Minister Frank Vandenbroucke van Onderwijs en Vorming heeft hiertoe een voorstel ingediend bij het Vlaamse parlement. Een van de pijlers van die nieuwe financiering is de rationalisering: hogescholen en universiteiten moeten hun middelen zo efficiënt mogelijk inzetten. Aan de Katholieke Universiteit Brussel studeren 300 studenten.

«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK