Twaalfhoven stadscomponist van Zaanstad

Nieuws | de redactie
27 september 2006 | Op maandag 25 september is componist Merlijn Twaalfhoven officieel beëdigd tot stadscomponist van de gemeente Zaanstad. Zaanstad is de eerste gemeente in Nederland met een stadscomponist. Componist en theatermaker Merlijn Twaalfhoven werkt vaak intensief samen met kunstenaars uit andere disciplines.

Zijn werk kenmerkt zich door grootschalige locatieprojecten die een breed publiek opnemen in een totaalbeleving voor alle zintuigen. Twaalfhoven is lector aan ArteZ.

Twaalfhovens benoeming is gekoppeld aan het muzikale en theatrale project dat hij met zijn Stichting La Vie Sur Terre ontwikkelt. {Droom}aandeZaan MT zal tot juni 2007 duren. {Droom} aandeZaan zal als een fantasierijke reeks grote en kleine gebeurtenissen de Zaanstreek én de Zaankanters een heel seizoen lang prikkelen. Locale musici, professionals, acteurs, beeldend kunstenaars en vrijwilligers spelen bij elk van de uitvoeringen de hoofdrol. De producties sluiten aan op actuele locale activiteiten en gebeurtenissen, zijn gesitueerd in huiskamers, leegstaande fabriekspanden, op straat en op het water en hebben als doel het waarmaken van zoveel mogelijk Zaanse dromen.

Hoogtepunt van het project {Droom}aandeZaan is de uitvoering van {Droom} zomernacht. In juni 2007, rond de langste dag van het jaar, wordt het Hembrugterrein decor van dit visueel en muzikaal spektakel voor en door Zaankanters. Gebaseerd op het Shakespeare – sprookje “Midzomernachtsdroom” werken honderden musici, acteurs en dansers, professionals én amateurs uit de Zaanstreek aan een grootschalige voorstelling waarbij ook gegeten en meegedanst kan worden. {Droom}aandeZaan zal de Zaanstreek van een heel andere kant laten zien.

Merlijn Twaalfhoven zal tot 21 juni 2007 de stadscomponist van Zaanstad zijn.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK