Uitstel leerrecht in Senaat?

Nieuws | de redactie
22 september 2006 | De PvdA roept de Eerste Kamer op om de wet over de leerrechten aan te houden tot de randvoorwaarden voor een goede invoering zijn gewaarborgd. Wouter Bos had deze lijn op de KE- dag vorige week tegen ScienceGuide al aangekondigd. VSNU en HBO-raad ondersteunen deze oproep, omdat invoering van leerrechten op korte termijn volgens hen leidt tot administratieve chaos bij instellingen en onzekerheid bij studenten.


Vanwege die verwachting willen zij op dit moment geen verantwoordelijkheid nemen voor een adequate invoering van leerrechten. De administratieve processen die nodig zijn voor de bekostiging van instellingen en de uitgave van leerrechten aan studenten zijn nog niet op orde. Dit zou betekenen dat de technische invoering van leerrechten op dit moment leidt tot enorme toename van de kosten bij de instellingen.

Redenen voor de PvdA om nu te pleiten voor uitstel zijn de problemen rond de totstandkoming van het automatiseringsprogramma Studielink en de vertraging van de spoedwet die de randvoorwaarden moet vastleggen. De LSVb vindt ook de slechte informatievoorziening over leerrechten een reden om de invoering uit te stellen, zo stelt voorzitter Irene van der Broek
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK