USA verliest strijd om jonge student

Nieuws | de redactie
7 september 2006 |

Lange tijd kende de USA de hoogste participatie in hoger onderwijs. Maar inmiddels heeft in China een hoger percentage van 35-64 jarigen een associate degree dan in de USA. En wanneer gekeken wordt naar het aantal jongeren tussen 25 en 34 jaar dat op de universiteit heeft gezeten, dan komt de USA zelfs op de zevende plaats.

Daarmee dreigt de USA voor het eerst een generatie te krijgen die slechter opgeleid is dan de vorige. Op de achtergrond speelt mee dat steeds meer jongeren een Latijnsamerikaanse, Afro- Amerikaanse of anderszins ethnische achtergrond hebben, en doorgaans uit families komen waar het niet gebruikelijk is naar de universiteit te gaan.

Lees hier het rapport Measuring Up 2006 van het National Center for Public Policy and Higher Education


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK