UT-voorzitter senator?

Nieuws | de redactie
15 september 2006 | Anne Flierman is kandidaat voor een plek in de senaat. De bestuursvoorzitter vertelde dat dinsdag in de U-raad, nadat zijn kandidatuur was uitgelekt. Het CDA, waarvan Flierman al jaren lid is, heeft hem daarvoor benaderd.

Het lidmaatschap van de kamer van reflectie, zoals de Eerste Kamer ook wel wordt genoemd, is een nevenfunctie, dus Flierman blijft gewoon als collegevoorzitter aan de UT verbonden. Zowel de raad van toezicht als het college van bestuur van de UT ondersteunt zijn kandidatuur. Het zijn niet Fliermans eerste stappen in de politiek. Als vice-voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit van Maastricht was hij al eens in de running voor de post van commissaris van de koningin in Limburg. Of hij senator wordt moet volgend jaar blijken: In maart zijn de verkiezingen voor Provinciale Staten en de nieuwe Statenleden kiezen binnen drie maanden daarna de 75 nieuwe senatoren.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK