Voorhoeve naar Defensie Academie

Nieuws | de redactie
4 september 2006 | Oud-minister Joris Voorhoeve wordt per 1 oktober hoogleraar Internationale Veiligheidsstudies bij de Faculteit  Militaire Wetenschappen van de Nederlandse Defensie Academie in Breda. Professor Voorhoeve zal binnen de faculteit verantwoordelijk zijn voor de leiding over het kennisteam Internationale Veiligheidsstudies en het kennisteam Recht. Ook gaat hij het  het onderzoek en onderwijs op het terrein van de Internationale Betrekkingen coördineren. 

Om deze aanstelling mogelijk te maken, is het Voorhoeve’s lidmaatschap van de Raad van State omgezet in een buitengewoon lidmaatschap, voor 2,5 dag per week.

Joris Voorhoeve (1945) werd in 1979 benoemd tot hoogleraar Internationale Betrekkingen en Ontwikkelingen aan de Universiteit Wageningen. Sinds 1990 is hij deeltijdhoogleraar Internationale Organisaties te Leiden. Hij was lid van de Tweede Kamer (1982- 1990), fractievoorzitter van de VVD (1986- 89), directeur Clingendael (1991-1994), en minister van Defensie en Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse zaken in het eerste Kabinet Kok (1994-98). Hij  was werkzaam bij de Wereldbank (1971-77) en de WRR (1977-80).

De NLDA bestaat uit de Koninklijke Militaire Academie, het Koninklijk Instituut voor de Marine, de Faculteit Militaire Wetenschappen alsmede het Instituut Defensie Leergangen, de Leergang Topmanagement Defensie, het Nederlands Instituut voor Militaire Historie en de Human Resource Management Academie


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK