Allochtone scholier kiest bewust

Nieuws | de redactie
4 oktober 2006 | Allochtone scholieren kiezen bewuster dan gemiddeld, zo blijkt uit de TKMST Monitor 2006. Van alle allochtone scholieren houdt 64% bij hun opleidingkeuze rekening met de vervolgfase, de masteropleiding. Onder alle scholieren is dat gemiddeld 59%. Daarnaast blijken allochtonen eerder hun studiekeuze te maken dan gemiddeld.

Zo heeft 59% al in klas vier of eerder gekozen t.o.v. 48% gemiddeld. Ook willen zij vaker naar het buitenland om hun masteropleiding te volgen (16% om 13%). Een en ander blijkt uit de nieuwe editie van de jaarlijkse TKMST havo/vwo Monitor. De TKMST Monitor onderzoekt jaarlijks onder 30.000 jongeren op havo-, vwo-, vmbo- en mbo- niveau hun plannen op het gebied van leren, studeren, werken en studiekeuze. Tevens worden sociaal- maatschappelijke factoren gepeild. De TKMST monitor is een samenwerkingsverband tussen SEO Economisch Onderzoek en Aromedia Educatief.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
«

ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan

OK