Allochtone scholier kiest bewust

Nieuws | de redactie
4 oktober 2006 | Allochtone scholieren kiezen bewuster dan gemiddeld, zo blijkt uit de TKMST Monitor 2006. Van alle allochtone scholieren houdt 64% bij hun opleidingkeuze rekening met de vervolgfase, de masteropleiding. Onder alle scholieren is dat gemiddeld 59%. Daarnaast blijken allochtonen eerder hun studiekeuze te maken dan gemiddeld.

Zo heeft 59% al in klas vier of eerder gekozen t.o.v. 48% gemiddeld. Ook willen zij vaker naar het buitenland om hun masteropleiding te volgen (16% om 13%). Een en ander blijkt uit de nieuwe editie van de jaarlijkse TKMST havo/vwo Monitor. De TKMST Monitor onderzoekt jaarlijks onder 30.000 jongeren op havo-, vwo-, vmbo- en mbo- niveau hun plannen op het gebied van leren, studeren, werken en studiekeuze. Tevens worden sociaal- maatschappelijke factoren gepeild. De TKMST monitor is een samenwerkingsverband tussen SEO Economisch Onderzoek en Aromedia Educatief.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK