Allochtone student bewust van eigen kwaliteit

Nieuws | de redactie
18 oktober 2006 | Veel allochtone studenten merken dat ze moeilijk aan een stageplek of arbeidsplaats komen. Talentvolle, hoogopgeleide allochtonen hebben kwaliteiten en ambities om te excelleren, maar krijgen zo niet altijd de kans om zich te bewijzen.  Daarom organiseert Hindoe Studenten Forum Nederland (HSFN) op 26 oktober het congres Students 2 Career, speciaal gericht op de multiculturele student. Het doel van het congres is om de problematiek en mogelijke oplossingen rondom het onderwerp naar voren te brengen.

Onder studenten moet het besef komen dat allochtone studenten op basis van hun kwaliteiten het ver kunnen schoppen in het bedrijfsleven. Tijdens de workshops worden praktische tips daarover gegeven.

Op het congres worden twee lezingen gegeven door drs. B. Dietz, universitair docent aan de Erasmus Universiteit en Oedith N. Jaharia, Chief Business Development van Spyker Cars. In de lezingen zullen zij hun eigen ervaringen en visie delen op de belangrijkste aspecten, waar de studenten op moeten letten. Tijdens het congres worden vier workshops gegeven: assessment voorbereiding (Intermediair), solliciteren (ING), non-verbale communicatie (POA) en sociale vaardigheden (ABN AMRO). Alle workshops staan in het teken van een succesvolle carrière.

Het congres vindt plaats op donderdag 26 oktober 2006 op de Haagse Hogeschool van 18.15 – 22.30 uur. De toegang is gratis maar aanmelden is verplicht via info@hsfn.nl. De student dient zijn of haar naam, contactgegevens, opleiding en onderwijsinstelling te vermelden.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK