Bijzondere lectoren welkom

Nieuws | de redactie
4 oktober 2006 | Het kabinet heeft geen problemen met het nieuwe fenomeen van de ‘bijzondere lectoren’ in het hbo. Mensen als de Groningse burgemeester Wallage bij de HU “zijn geen reguliere lectoren. Ze zijn benoemd in een bestaand lectoraat, dat door SKO is goedgekeurd. De mogelijkheid voor de instelling bestaat om binnen dit lectoraat bijzondere lectoren aan te stellen. Deze bijzondere lectoren worden benoemd naast de door SKO goedgekeurde lector en bij de benoeming wordt geen beroep gedaan op de middelen die SKO ter beschikking heeft voor het aanstellen van lectoren.” Dit antwoordt OCW op kritische vragen van de SP.


Staatssecretaris Bruins wijst de SP er bovendien op dat, “de evaluatiecommissie onder voorzitterschap van Prof. Dr. Karssen zelfs aanbevolen [heeft] dat de hogescholen meer investeren in lectoren om daarmee focus en massa te behalen bij de verdere ontwikkeling van lectoraten. Bijzondere lectoraten kunnen hier een belangrijke rol spelen.” Daarbij komt dat “veel lectoren, zowel reguliere als bijzondere zijn van buiten de hogeschool afkomstig en zijn vooraanstaand in hun vakgebied. Zij kunnen daarom de docenten uit de eerste hand kennis laten maken met de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied van de lector.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK