Definitieve sterrenstatus voor Harry Mulisch

Nieuws | de redactie
12 oktober 2006 | Vanwege zijn grote verdiensten als één van de belangrijkste naoorlogse Nederlandse schrijvers, heeft de Internationale Astronomische Unie (IAU) ingestemd met het omdopen van planetoïde 10251 tot Mulisch. De in de ijle verten rondzwervende rots – een stenen bruidbed in het heelal waarschijnlijk - is al op 26 maart 1971 aan de hemel ontdekt door het Californische observatorium op Mount Palomar.

Op dat moment zou Mulisch vermoedelijk het planeetje zelf liever Che of Fidel genoemd hebben. Geruchten dat de binnenkort te ontdekken dubbelster –een supernova- Reve en Matroos Vos zouden gaan heten kon ScienceGuide niet bevestigd krijgen. Planetoide 7172 heet overigens Multatuli.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK