Evolutiemodel ter discussie

Nieuws | de redactie
20 oktober 2006 | Op een themabijeenkomst bij de KNAW de orde wat de betekenis van het evolutiemodel is voor uiteenlopende domeinen van wetenschappelijk onderzoek. Tevens komt de vraag op tafel hoe het kan bijdragen aan de verwerving van wezenlijke inzichten en waar belangrijke problemen zichtbaar zijn. De bijdragen van de verschillende hoogleraren aan de discussie reiken van het ontstaan van het leven, soortvorming en speciatie, evolutionaire modellen in de ecologie tot evolutionaire beschouwingen over de menselijke psyche en over de morele regels die het sociale samenleven van individuen bepalen.

 Inleiders zijn onder mer Jan van Hooff, emeritus hoogleraar gedragsbiologie, UU over Modellen van evolutie; Edi Gittenberger, hoogleraar systematische dierkunde, Universiteit Leiden over
Tussen micro- en macro- evolutie, het ontstaan van soorten en Frans de Waal, C.H. Candler professor of primate behavior, Emory University, Verenigde Staten over Homo homini lupus? Primatengedrag en de oorsprong van de moraal.  

6 november op het Trippenhuis, Kloveniersburgwal 29, 1011 JV Amsterdam, tussen 12 en 5. Aanmelden kan hier.«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK