Finland haalt Wageningse prof binnen

Nieuws | de redactie
5 oktober 2006 | Professor Dr. Willem M. de Vos, hoogleraar Microbiologie aan Wageningen Universiteit en Programmadirecteur Microbial Functionality and Safety van het Wageningen Centre for Food Sciences (WCFS), is benoemd tot 'Finland Distinguished Professor' door de Academy of Finland en Tekes, de belangrijkste overheidsorganisatie voor financiering van research en development in Finland.


Willem de Vos voelt zich vereerd en is blij met de benoeming, die hij in deeltijd zal invullen: ‘Deze positie maakt het mogelijk een internationale samenwerking op te zetten met een aantal promovendi en postdocs. Daarnaast is het een perfecte aanvulling op onze lopende activiteiten in Wageningen.’
Hij gaat werken binnen het onderzoeksteam van Prof. Airi Palva in Helsinki. Dit team werkt nauw samen met het Institute of Biotechnology (Universiteit van Helsinki) en het Functional Foods Forum (Universiteit van Turku). Het houdt zich bezig met het begrijpen en verbeteren van processen in de darm door middel van onderzoek naar onder andere de moleculaire biologie van microbiota in de darm en het ontwikkelen van moleculaire methodes voor microbiologische diagnostiek.

De Academy of Finland is eind 2005 een financieringsprogramma gestart dat als doel heeft om toponderzoekers op hoogleraarniveau uit het buitenland naar Finland te halen. Het ‘Finland Distinguished Professor Programme’ (FiDiPro) is een instrument om het niveau van Fins wetenschappelijk onderzoek en technologische kennis en knowhow te verbeteren. Binnen dit programma wordt samengewerkt door de Academy of Finland en Tekes.«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK