Grote investering voor meer Britse bèta’s

Nieuws | de redactie
12 oktober 2006 | De Britse hoger onderwijsminister Bill Rammell onthulde deze week een plan van 18 miljoen pond om de crisis in het bèta en techniekonderwijs op Britse universiteiten te bezweren. Het geld is bedoeld om projecten te financieren om de dalende lijn in het aantal studenten dat kiest voor een bètatechnische studie om te keren, en om meer vrouwen en etnische minderheden aan te trekken.Toen hij de investering aankondigde zei Rammell dat de manier waarop bètavakken traditioneel op de middelbare school gegeven worden jonge mensen afschrikken van het onderwerp. De hervorming van het bètacurriculum die zijn regering voorstaat, waarbij de focus meer ligt op onderwerpen als genetic engeneering, zou volgens Rammell zorgen dat meer jongeren geïnteresseerd raken in de stof.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK