Hoofdredacteur Folia vertrekt

Nieuws | de redactie
25 oktober 2006 | Folia-hoofdredacteur Marcel Hulspas vertrekt per 1 november. Per 1 januari 2007 wordt hij redacteur van het nieuwe Nederlandse dagblad dat PCM Uitgevers en investeerder Marcel Boekhoorn willen lanceren. De naam van de nieuwe krant is nog niet bekend.

Astronoom, wetenschapsjournalist en Volkskrant-columnist Hulspas leidt Folia sinds 2001, na het gedwongen vertrek van zijn voorganger Sjaak Priester. ‘Na vijf jaar vind ik het wel welletjes’, licht Hulspas zijn afscheid van Folia toe. Hij noemt het ‘een grote uitdaging om een nieuwe krant vanaf de bodem uit de grond te stampen’.

De oprichting van het nieuwe gratis dagblad gaat gepaard met onrust binnen de gelederen van PCM. Stichting de Volkskrant, aandeelhouder van PCM,  eist dat de plannen, die tot ‘onnodige interne concurrentie’ zouden leiden, van tafel gaan. Hulspas voorziet geen kink in de kabel: ‘Dat zijn achterhoedegevechten zonder invloed op de plannen zoals die er nu liggen.’ Zijn nieuwe baas Ben Rogmans heeft Hulspas verzekerd dat de krant ‘onmogelijk kan mislukken’, omdat er naast de bestaande gratis dagbladen behoefte zou zijn aan een gratis kwaliteitskrant.

Als redactielid van de nieuwe krant zal Hulspas zich voornamelijk met wetenschapsnieuws bezighouden. Hij wil dat ‘anders en leuker’ brengen dan lezers tot nu toe gewend zijn. ‘Ik denk dat ik mijn licht bij Folia onder de korenmaat heb gesteld’, aldus Hulspas. 

Bron: Folia


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK