James Kennedy wordt hoogleraar Nederlandse geschiedenis

Nieuws | de redactie
26 oktober 2006 | Prof. dr. J. Kennedy (1963) is per 1 september 2007 benoemd tot hoogleraar Nederlandse geschiedenis aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam.    
De zittende hoogleraar op deze leerstoel, prof. dr. Piet de Rooij, gaat uiterlijk 1 september 2009 met emeritaat. Ook prof. dr. Hans Blom, hoogleraar Nederlandse geschiedenis sedert de Middeleeuwen en directeur van het NIOD, neemt in de komende periode afscheid van de UvA.James Kennedy is afkomstig uit de Verenigde Staten en is daar opgeleid als historicus. Als zoon van een Nederlandse moeder kwam hij van kinds af aan veel in Nederland. Hij promoveerde in de Europese geschiedenis aan de Universiteit van Iowa en specialiseerde zich vervolgens in de contemporaine geschiedenis van Nederland. Kennedy verwierf vooral bekendheid met zijn boeken Nieuw Babylon in aanbouw (1995), over Nederland in de jaren zestig, en Een weloverwogen dood. De opkomst van de euthanasie in Nederland (2002).

Kennedy is sinds 2003 als hoogleraar Contemporaine geschiedenis verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Van 1997 tot 2005 was hij als universitair (hoofd)docent en onderzoeker Geschiedenis werkzaam bij het A.C. Van Raalte Institute van Hope College (VS). Momenteel heeft hij twee publicaties in voorbereiding: Toekomst van het Nederlands protestantisme (Boekencentrum) en A Concise History of the Netherlands (Cambridge University Press).


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK