Klimaat en duurzaamheid Europese kans

Nieuws | de redactie
20 oktober 2006 | Elk debat over energiezekerheid moet ook gaan over klimaatverandering en de verbanden met de economie. Volgens premier Balkenende en zijn collega Tony Blair gaat het om een 'historische politieke keuze'. De noodzaak om te reageren op klimaatverandering kan, volgens hen, worden gezien als een last. Maar ook als een 'eens per generatie- kans' voor Europa om de politieke wil en middelen te mobiliseren om het energiesysteem te transformeren en te moderniseren.

De EU moet daarin vooroplopen. Dat schrijven de twee premiers aan de Finse minister-president Matti Vanhanen, op dit moment voorzitter van de EU. U leest hun volledige schrijven op de pagina Duurzaamheid onder Kenniscirculatie.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK