Leerrechten pas in 2008

Nieuws | de redactie
27 oktober 2006 | De invoering van leerrechten wordt uitgesteld tot 1 september 2008. Dit heeft staatssecretaris Bruno Bruins in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. Reden: er zijn nog te veel knelpunten.

Zo bestaan er bij de instellingen nog veel onduidelijkheden over de administratieve afhandeling. Volgens Cap Gemini lopen instanties als de IB Groep en de Cfi weliswaar op schema, maar een kleine vergissing kan al vertraging van de invoering tot gevolg hebben.

Ook heeft Roel in’t Veld als bestuurder van het Studielink-concept moeten concluderen dat “de noodzakelijke voorwaarden voor een vertrouwenwekkende implementatie –in het bijzonder betreft dat de wijze van participatie van de IB-Groep in Studielink- onvoldoende zijn vervuld. De consequentie hiervan is dat Studielink 2 vooralsnog niet in productie zal worden genomen.” Daarmee ontvalt een essentiële voorwaarde voor een betrouwbare invoering van de leerrechten, zoals deze in de debatten in de Tweede Kamer daarover was geformuleerd.

U vindt de brief van Bruins aan de Tweede Kamer hier




«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK