Leiden wil ‘college’ in Den Haag

Nieuws | de redactie
4 oktober 2006 |

De Universiteit Leiden wil een University College in Den Haag oprichten. In februari wordt duidelijk of het University College er daadwerkelijk komt. Dan is het haalbaarheidsonderzoek afgerond, dat primair gericht wordt op financiële aspecten en de vraag of voldoende goede en gemotiveerde studenten in binnen- en buitenland deze opleiding willen volgen. Ook wordt onderzocht welke locatie in Den Haag geschikt is voor de combinatie van studentenhuisvesting en onderwijs en hoe het onderwijsprogramma er moet uitzien.
De opleiding zal een zwaar accent krijgen op het terrein van internationaal recht, bestuur en cultuur. Het plan voor een University College in Den Haag gaat ervan uit de directe nabijheid van instellingen op het gebied van internationaal recht, cultuur en bestuur te benutten voor onderwijs en onderzoek. ‘Deze thematische invulling in combinatie met Den Haag als locatie waar tal van juridische, culturele en overheidsinstellingen zijn gevestigd, onderscheidt de opleiding ook van bestaande University Colleges in Nederland’, zegt prof.dr. Ton van Haaften, vice-rector magnificus van de Universiteit Leiden.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK