ScienceGuide staat voor verdieping. Dit is het platform waar de actualiteit en achtergrond elkaar ontmoeten op een inhoudelijke en doordachte wijze. Onder het uitklapteken vind je dus een toelichting, geheugensteun of voetnoot die de redactie of de auteur toevoegt. Dit doen wij om ervoor te zorgen dat wij in onze artikelen grondig en gedetailleerd in kunnen gaan op belangrijke details, zonder de lezer kwijt te raken.
Mens herkent dikmakers te weinig
Nieuws | de redactie
4 oktober 2006 | Eten wat je lekker vindt, en toch op gezond gewicht blijven. Dat is wat iedereen zou willen. Maar 'verborgen' vetten en fast food verzadigen onvoldoende. Blijkbaar is het menselijk lichaam niet toegerust voor het herkennen van deze 'geniepige calorieën'. Zij dragen daarom in belangrijke mate bij aan een 'dikmakende' omgeving. We willen onderzoeken hoe het komt dat je sommige calorieën minder goed opmerkt dan andere, zegt prof.dr.ir. Kees de Graaf bij de aanvaarding van het ambt van bijzonder hoogleraar Eetgedrag aan Wageningen Universiteit op 5 oktober.
Eetgedrag is aangeleerd gedrag, toont prof. De Graaf aan in zijn inaugurele rede ‘Eetgedrag, d
Alleen de koppen lezen, maar de informatie missen? Voor € 85, - per jaar krijgt u onbeperkt toegang tot het platform en ontvangt u iedere week een nieuwsbrief!
Het is mogelijk dat de organisatie waaraan u bent verbonden, een collectief abonnement heeft.
Hier kunt u zien of uw werkgever al een collectief abonnement heeft. In dat geval kunt u zich kosteloos registeren.