Octrooien zekerder voor MKB

Nieuws | de redactie
30 oktober 2006 | Staatssecretaris Van Gennip (EZ) wil de Rijksoctrooiwet aanpassen om het MKB meer rechtszekerheid te bieden. Zo wordt het zesjarig octrooi afgeschaft. Er is dan alleen nog een rijksoctrooi van maximaal twintig jaar. De Rijksministerraad heeft hiermee ingestemd. De wijzigingen moeten het midden- en kleinbedrijf (MKB) ook bewuster maken van de voordelen van octrooien.

Andere aanpassingen zijn: 1] Het wordt mogelijk een Engelstalige octrooiaanvraag in te dienen, met conclusies in het Nederlands. 2] De instandhoudingstaksen worden straks geheven vanaf 3 jaar na indiening. 3] Het Octrooicentrum krijgt meer adviesmogelijkheden.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK