Promovendi in de kunsten presenteren zich

Nieuws | de redactie
27 oktober 2006 | Onder de titel Promovendi in de kunsten presenteren zich organiseert de Faculteit der Kunsten een voordrachtencyclus in Scheltema waarin promovendi van de faculteit hun onderzoek presenteren. Deze avonden laten de grote diversiteit aan onderzoeksonderwerpen in muziek en beeldende kunst zien.8 november: Kathryn Cok
The role of the Dutch Republic in the development of and instruction in the art of basso continuo
The presentation of Kathryn Cok is about her subject of research: an anonymous Dutch basso continuo treatise. This manuscript is undated, but pre-1800, as has recently been proven by paper and watermark analysis. Further investigation will be carried out involving handwriting analysis and the use of subject matter. It is Cok’s intention to suggest the authorship of the work to be that of Jan Alensoon (1683-1769), a lawyer from Leiden who was an enthusiastic music-lover, amateur harpsichord player and singer. While in his early forties, Alensoon made his Grand Tour through the Southern Netherlands, France, and Italy, returning via Switzerland and Germany. His cultural encounters are recorded in his Dag- register, that is currently housed in Amsterdam.


6 december: Stefan Belderbos
Kunstperformances in de kerkliturgie
In deze presentatie legt Stefan Belderbos (1967) de ontstaansgeschiedenis van zijn nieuwe performance uit: de viering ‘Een star mysterie’. Dit is een experimentele oecumenische kerkdienst waarin meerdere kunstperformances zijn geïntegreerd. De viering is een onderdeel van zijn promotie-onderzoek. Centrale vraag is of de symbooltaal van kunst- en liturgische performance, samengesmeed tot een geheel onder de regie van de kunstenaar, kan leiden tot religieuze ervaringen bij de deelnemers.

In de presentatie vertelt hij en laat hij zien hoe hij de kunstperformances en kerkliturgie tot een geheel samenvoegt. In de presentatie toont hij de eerste resultaten in de vorm van videobeelden en foto’s van een try-out van de viering op 28 oktober in Utrecht. 

Noteer ook de andere data: 14 februari, 7 maart, 4 april, 9 mei.
Aanvang: 20.00 uur. Locatie: Scheltema, Marktsteeg 1, Leiden.

Informatie: create_mail (“rhm.vanderpoel”,”kunsten.leidenuniv.nl”, “Rosalien van der Poel”) Rosalien van der Poel of 071 527 18 04.

«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK