Redactie wiskundetijdschrift Elsevier weg vanwege abonnementsgeld

Nieuws | de redactie
27 oktober 2006 | De complete redactie van het prestigieuze wiskundige tijdschrift Topology is opgestapt uit protest tegen het hoge abonnementsgeld. Voor instellingen in Europa bedraagt het abonnementsgeld €1488,-. "Topology has a very high price per page," zei de Oxfordse hoogleraar Marc Lackenby, tevens redactielid tegen The Chronicle. "Elsevier as a whole doesn't seem to be acting in the interest of the mathematical community."De kwaliteit ging leiden onder de hoge prijs. “Many mathematicians were beginning to boycott the journal,” aldus Lackenby. Het viel de redactie de laatste tijd op dat minder wiskundigen bereid waren bijdragen te leveren of peer reviews te verzorgen.

Elsevier geeft meer dan 1800 wetenschappelijke tijdschriften uit. In een persverklaring laat het bedrijf zijn verbazing blijken: “Given the value we provide to the academic community, this kind of resignation has been a very rare occurrence.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK