Verdonk wil naar OCW

Nieuws | de redactie
6 oktober 2006 | Mocht de VVD na de verkiezingen van 22 november opnieuw in het kabinet komen, dan gaat Rita Verdonk voor onder meer OCW.  “Daar is nog veel te doen”, zegt zij in Ondernemen!, het magazine van MKB-Nederland. Zij ziet voor de hoogopgeleide allochtonen veel meer mogelijkheden dan nu: “Er komen veel familiebedrijven ter overname. Daar liggen kansen voor allochtonen. Steeds meer allochtonen in Nederland zijn hoogopgeleid.”

De huidige integratieminister is nog op zoek naar een juridisch vehikel om de “twaalf- tot veertienduizend” probleemjongeren van Marokkaanse afkomst te kunnen aanpakken en hen voor te bereiden op een plek op de arbeidsmarkt. “Daarbij willen we de koppeling maken met ondernemers. Die moeten bereid zijn om leerplaatsen te verschaffen.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK