VO-leerling wil wél hoger op

Nieuws | de redactie
11 oktober 2006 | Zowel havo- als vwo-scholieren kiezen steeds vaker voor het hoogst mogelijke bij hun vervolgopleidingen. 81 Procent van de vwo-ers wil een universitaire opleiding volgen,  in 1998  was dit 67 procent. Van de havisten wil 94 procent een hbo-opleiding volgen, terwijl destijds nog 78 procent van hen voor het hbo koos. Dit blijkt uit de TKMST MONITOR 2006. Dit spreekt het recent uitgebrachte onderzoek van Schoevers Opleidingen (door TNS NIPO) faliekant tegen.

Daarin werd aangegeven, dat een universitaire opleiding veel minder populair is dan voorgaande jaren onder vwo-scholieren. Uit dit onderzoek komt naar voren dat 61 procent van de vwo-ers kiest voor een universitaire opleiding. Ook havisten stromen volgens dit onderzoek minder vaak door naar het hbo (83%), maar de groep jongeren waaruit men dit verwachtingspatroon constateerde was nogal klein..


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK