Zeeland verliest voorzitter hogeschool

Nieuws | de redactie
16 oktober 2006 | Jan Bart Mandos, CvB-voorzitter van de Hogeschool Zeeland is overleden. Mandos stond bekend als een van de effectiefste -en hartelijkste- bestuurders in het hbo. De oud- burgemeester van Borsele werd bij zijn aantreden al snel verrast door de ‘hbo-fraude’-zaak en het optreden van de commissie-Schutte. Juist de kleine regionale instelling in Vlissingen werd relatief en absoluut uitzonderlijk zwaar getroffen. De hogeschool zegt in haar condoleancebericht over Mandos' optreden in deze zaak onomwonden: “ Er kan worden gesteld, dat het voortbestaan van de HZ mede te danken is aan zijn strategisch inzicht.

Zo is ook het Akkoord Zeeuwse Kenniseconomie door zijn initiatief van de grond gekomen en het Nieuwe Onderwijs Concept (koersbepalend leren). Ook heeft hij aan de basis gestaan en gewerkt aan de uitbouw van de lectoraten om van de HZ een écht Kennisinstituut te maken.”

Raad van Toezicht voorzitter Nel Ginjaar zei bij haar afscheid tegen ScienceGuide al over de rol van Mandos: “Onze collegevoorzitter, Jan Bart Mandos, heeft dat allemaal moeten opvangen en met OCW moeten doorspreken. Díe verdient de hulde voor de gevonden oplossing.” Ook het partijbestuur van het CDA –waar hij vice-voorzitter was- reageerde ontzet op het overlijden van Jan Bart Mandos. Zijn rol in het CDA was aanzienlijk, ook doordat deze vaak onopvallend kon zijn. Nog recent had hij intern met kracht weten door te zetten, dat passages in het verkiezingsprogram van zijn partij over kostendekkende collegegelden door het bestuur geschrapt werden. Hij gaf tegen ScienceGuide aan hierover zeer content te zijn geweest.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK