Akademie gaat DARE beheren

Nieuws | de redactie
14 november 2006 | De KNAW neemt DAREnet over van Surf en zal het technisch beheer en de verdere ontwikkeling van de portal waarmee onderzoekrepositories doorgevorst kunnen worden op zich nemen. Alleen de HBO-kennisbank blijft hier buiten.


Leo Waaijers van Surf noemt deze stap voor de hand liggend: “De laatste jaren is het project uitgegroeid van een pilot tot een reguliere dienst. Maar Surf is een innovator, geen dienstverlener, dus we keken al sinds het begin van dit jaar uit naar een partij die het stokje kon overnemen. Wij zijn er om de deelnemers aan Surf, de instellingen voor hoger onderwijs, te ondersteunen. Als één van hen zegt: wij willen die dienst overnemen, dan doen wij graag een stapje terug.”

«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK