Albéniz en flipperen

Nieuws | de redactie
30 november 2006 | In 1936 speelde een zevenjarige Daniel Wayenberg voor het eerst in het openbaar. Dat gebeurde op een diamanten bruiloft in Nice. Hij begeleidde toen een violiste, zijn moeder, en speelde zelf een pianowerk van De Falla. Het markeerde het begin van zijn carrière als concertpianist.

Zeventig jaar later publiceert hij zijn herinneringen en visie op de muziek en het pianovak. Daniel Wayenberg, zeventig jaar concertpianist portretteert hem niet alleen als de enige Nederlandse pianist die internationaal is doorgebroken,  maar ook als een diepgelovig mens die van het leven kan genieten en dol is op spelletjes. Zijn flipperduel met Gerrit Zalm werd legendarisch en bij de presentatie van zijn herinneringen heeft hij Zalm opnieuw weten te verslaan. Prompt trad de bewindsman terug uit de politiek!In het boek verschijnt een nieuwe cd waarop Wayenberg zijn visie geeft op de Sonate op. 28 van Beethoven, de twee eerste ballades van Chopin en Boek II uit Iberia van Albéniz. Zijn pleidooi voor het werk van de Spaanse componist is een van de opmerkelijke elementen van het boek, alsmede zijn toelichtingen op zijn eigen composities. U vindt meer info en een bestelshop voor dit charmante muziekboek hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK