Antilliaanse opleiding positief

Nieuws | de redactie
2 november 2006 | De NVAO heeft de eerste opleiding van de Antilliaanse universiteit UNA van een oordeel voorzien. De kwaliteit van de Postgraduate Controllersopleiding werd positief beoordeeld. De minister van OCW had de NVAO gevraagd een oordeel te geven over de kwaliteit van de opleidingen die de publieke hogeronderwijsinstellingen op de Nederlandse Antillen of Aruba aanbieden. 

Het gaat hierbij echter niet om een accreditatie of toets nieuwe opleiding conform de WHW: het toepassingsbereik daarvan beperkt zich tot het koninkrijk binnen Europa.

De UNA is in 1979 opgericht en heeft de afgelopen drie jaar een snelle groei doorgemaakt. Ook het kwaliteitszorgtraject heeft een impuls gekregen. Het is nu een instelling met 1600 studenten, verdeeld over vier faculteiten. Het is een angelsaksisch type universiteit waarin academische en professionele opleidingen worden aangeboden. Rechten en economie moeten worden beoordeeld als academische (wo) opleidingen, de andere als professionele (hbo) opleidingen. Bij de UNA werken veel gastdocenten. Hiertoe wordt onder meer samenwerking gezocht met Nederlandse hogeronderwijsinstellingen, zoals de Vrije Universiteit Amsterdam, Erasmus Universiteit, Radboud Universiteit Nijmegen, Hogeschool Rotterdam, INHOLLAND en Windesheim.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK