Camiel van Winkel krijgt Karel van Manderprijs

Nieuws | de redactie
13 november 2006 | Het boek 'Moderne leegte. Over kunst en openbaarheid' (1999) van Camiel van Winkel, lector beeldende kunst aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving/St. Joost van Avans hogeschool, krijgt de Karel van Manderprijs.De prijs van de Vereniging van Nederlandse Kunsthistorici wordt jaarlijks uitgereikt voor een waardevolle publicatie van een Nederlandse of in Nederland werkende kunsthistoricus. Elk jaar is een ander deelgebied van de kunstgeschiedenis aan de beurt. De winnaar ontvangt een bedrag van duizend euro en een trofee ontworpen door Manita Kieft, kunstenares en oud- student keramische vormgeving in Den Bosch.
Van Winkel krijgt de prijs zaterdag 18 november rond 17.00 uur uitgereikt in het Centraal Museum in Utrecht, na afloop van de Kunsthistorische Dag.

Recente bijdragen van Camiel van Winkel vindt u op onze pagina Kunstonderzoek.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK