CDA en PvdA afhoudend over allochtonen-plus hbo

Nieuws | de redactie
16 november 2006 | De suggestie dat de hogescholen in de grote steden een plus zouden krijgen voor hun onderwijsinzet voor allochtonen is politiek terughoudend opgenomen. CDA en PvdA zeiden in het debat op Vliegende Hollanders 2006, dat zij vrezen voor een nieuw soort ‘gewichtenregeling’ in de onderwijsfinanciering. Albayrak (PvdA) noemde dat “symptoombestrijding.”

CDA-Kamerlid Mirjam Sterk pleitte voor een extra in de financiering voor begeleidingskosten die de hogescholen maken om allochtone studenten met succes hun opleiding te laten afronden. Haar PvdA-collega zag meer in extra’s voor het vmbo om de oorstroming mbo-hbo aan te moedigen en in meer maatschappelijk werkers binnen het onderwijs.

UU-voorzitter Yvonne van Rooy daarentegen steunde de hogescholen in de Randstad en hun pleidooi. “De hogescholen in de steden hebben hier echt een veel zwaardere taak dan anderen in het hoger onderwijs. Ik zie ook wel dat je niet nog een nieuw traject binnen de bekostiging zou moeten inbouwen, maar als je ziet hoe Echo bijvoorbeeld op dit terrein actief is, zou je dit idee misschien goed daarbinnen kunnen opnemen en concentreren.”
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK