Eindhoven en Hasselt leiden samen ir. op

Nieuws | de redactie
16 november 2006 | De TU/e en de Universiteit Hasselt hebben samenwerkingsakkoorden getekend over gezamenlijke ingenieursopleidingen technische natuurkunde, scheikundige technologie en technische wiskunde. Dit verzekert dat studenten van de UHasselt aan de TU/e het masterdiploma in Chemical Engineering, in Applied Physics of in Industrial and Applied Mathematics kunnen behalen en tevens de titel van ingenieur (ir.) mogen voeren. Prof. dr. Luc De Schepper, de rector van Hasselt zegt: “Eindhoven staat, wat onderzoek betreft, aan de top van de Europese universiteiten.

Met hoogwaardig onderzoek op wetenschappelijk-technologisch gebied draagt de TU/e ook onder meer bij tot de ontwikkeling van technologische innovaties. Dankzij deze samenwerkingsovereenkomsten kunnen onze bachelorstudenten in de wetenschappen hieraan meewerken en zelf opgeleid worden tot ingenieurs van topniveau.”

Onder impuls van de Europese hoger- onderwijshervorming heeft de TU/e haar opleidingen omgevormd naar bachelor- masteropleidingen en heeft Hasselt haar studies wetenschappen uitgebreid tot driejarige bacheloropleidingen. Tezelfdertijd heeft Hasselt een nieuwe visie omtrent wetenschapsonderwijs ontwikkeld en geïmplementeerd. Bachelorstudenten kunnen hierdoor niet alleen de rechtstreeks aansluitende vervolgstudie in biologie, chemie, fysica of wiskunde aanvatten maar kunnen nu ook doorstromen naar andere, verwante masteropleidingen. De TU/e en Hasselt hebben deze hervorming aangegrepen om vervolgens hun expertise op het gebied van wetenschappen en technologie gecombineerd te ontwikkelen en aan te bieden in een aantrekkelijke, internationale ingenieursopleiding.«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK