Examens los van onderwijs

Nieuws | de redactie
13 november 2006 | In het hoger onderwijs moet het ook mogelijk worden examens af te leggen zonder het bijbehorende onderwijs te hebben gevolgd. Hiervoor pleit de Onderwijsraad.

Op dit opereert het hoger onderwijs aanbodsgericht en houdt het te weinig rekening met de onderwijsvragende. Het verleent alleen een diploma als het bijbehorende onderwijs is gevolgd. Daarom moet het voor studenten met bijvoorbeeld evc’s makkelijker worden tentamens te doen zonder het bijbehorende onderwijs te hebben gevolgd.

Ook moet het voor studenten met evc’s mogelijk worden om los van instellingen tentamens af te leggen. Een nieuw in te richten exameninstelling zou deze examens moeten verzorgen. “Gezien het belang van de toegankelijkheid van het hoger onderwijs stelt de raad voorom te onderzoeken of een open hoger onderwijs exameninstelling een belangrijke versnelling kan aanbrengen op weg naar een beroepsbevolking met 50% hoogopgeleiden”.

U leest het advies van de Onderwijsraad hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK