Geld en samenwerking voor diversiteit

Nieuws | de redactie
9 november 2006 | De Stichting Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren (LNVH) krijgt van OCW een miljoen euro voor de periode 2007-2010. Het LNVH zet zich in voor een evenredige vertegenwoordiging van vrouwen binnen de universitaire gemeenschap en gaat hiertoe een nauwere samenwerking aan met het Centrum voor Gender en Diversiteit (CGD) van de UM.

Dit voert de Europese EQUAL-stimuleringsprojecten uit, die zijn gericht op gelijke participatie van mannen en vrouwen. In deze projecten wordt de opgedane expertise binnen het CGD op het gebied van genderstudies in de praktijk gebracht.

Voortbouwend hierop zal gezamenlijk gewerkt worden aan de aansluiting van Nederland in onder meer Europese projecten, gericht op doorstroom van vrouwelijke universitaire docenten en universitaire hoofddocenten naar hoogleraarschap. Daarnaast zal deze samenwerking resulteren in een gezamenlijk webportaal, waar alle informatie over gender gerelateerde onderwerpen beschikbaar is, zoals onderzoek, best practices en evenementen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK