Heertje herhaalt aantijging tegen hbo

Nieuws | de redactie
6 november 2006 | "Ik zie een rechtszaak met vertrouwen tegemoet, dan kan ik in de rechtszaal uiteen zetten waarom het onderwijs in Nederland niet deugt," aldus prof. Arnold Heertje in een reactie op de ophef over zijn column, waarin hij Fontys alle kenmerken van een criminele organisatie toedicht.

“Het is niks nieuws wat ik beweer, ik heb eerder in een opiniestuk in De Gelderlander dezelfde woorden gebruikt,” stelt hij. Hij beschuldigt de managers in het onderwijs “die geen bal geven om onderwijs, maar zoveel mogelijk geld willen binnenhalen.” Dat Fontys en andere hogescholen foute organisaties zijn en aanzetten tot ‘frauduleus handelen’ houdt hij in het Brabants Dagblad staande, omdat naar zijn mening “bewezen is dat hogescholen spookstudenten inschrijven en managers de docenten opdrachten geven hogere cijfers te geven aan hun studenten zodat ze hun diploma halen.”

Fontys Hogescholen maakte vrijdag bekend de mogelijkheid tot het nemen van juridische stappen naar aanleiding van de uitlatingen van Heertje in de novembereditie van ‘Ondernemen!’ te overwegen. Fontys is van mening dat de door Heertje gemaakte uitspraken feitelijk onjuist en kwetsend zijn voor de organisatie en haar medewerkers. Met zijn uitspraken worden zowel de organisatie als haar medewerkers onrecht aangedaan. Daarom overweegt Fontys welke juridische stappen mogelijk zijn tegen Heertje.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK