Hoogleraar-advocaat in gebreke gesteld

Nieuws | de redactie
28 november 2006 | De UU onderzoekt of hoogleraar internationaal strafrecht Geert-Jan Knoops “een ontoelaatbare werkwijze” heeft toegepast nu in een recensie van zijn boek The prosecution and defense of international peacekeepers under international criminal law zijn wijze van citeren in gebreke is gesteld. 

Het European Journal of International Law meldt, dat Knoops in twee passages in zijn tweejaar oude boek over vervolging van VN-vredesoperatie-medewerkers de indruk dat hijzelf de tekst heeft geschreven en een deugdelijke bronvermelding achterwege was gelaten.

Het bestuur van de faculteit Rechtsgeleerdheid heeft de universitaire vertrouwenspersoon wetenschappelijke integriteit, prof. mr. Hol, aan het werk gezet met een commissie onder zijn leiding. Deze zal binnenkort advies uitbrengen aan het CvB. Knoops, als advocaat actief in de geruchtmakende, medigenieke zaken, laat weten de uitspraak van de commissie af te wachten, alvorens zijn visie te geven.«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK