Impuls voor open innovatie

Nieuws | de redactie
2 november 2006 | EZ stelt 47,5 miljoen € beschikbaar om het Holst Centre verder te laten groeien in 2007 en 2008. De industrie draagt minstens 15 miljoen euro bij aan het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum. De partners in het Holst Centre, TNO en het Vlaamse onderzoekscentrum IMEC, dragen bij met technologie en samenwerking in onderzoek. Het Holst Centre is een centrum voor onderzoek en ontwikkeling, waaraan bedrijven, onderzoeksinstellingen en universiteiten deelnemen. Het ontwikkelt technologieën waarmee de industrie nieuwe producten sneller en efficiënter op de markt kan brengen.



Het Holst Centre richt zich daarbij op polymeren elektronica en draadloze sensoren. Deze zorgen voor innovatie in medische apparatuur, verlichting, voedselkwaliteit, sport, zonnecellen, consumentenelektronica en draadloze netwerken. Volgens staatssecretarisVan Gennip loopt de deelname van het bedrijfsleven voor op de verwachtingen. Bedrijven als Philips, Bekaert, Alcatel en OTB zijn al partner in de programma’s; met tientallen andere internationale ondernemingen en mkb-bedrijven wordt nog onderhandeld.

Het centrum werkt volgens het concept ‘open innovatie’. Dit betekent dat kennis en technologie toegankelijk is voor alle bedrijven die deelnemen aan de programma’s. De kennis en de kosten voor de gezamenlijke ontwikkeling worden gedeeld. Bij het Holst Centre werken ruim zestig hoogopgeleide technisch specialisten en onderzoekers uit binnen- en buitenland. In 2010 wil het Holst Centre meer dan tweehonderd medewerkers hebben.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK