Innovatie in de zorg versnellen

Nieuws | de redactie
22 november 2006 | Door de bureaucratie in de zorg te verminderen kan sneller worden geïnnoveerd. Om dit te bereiken kunnen er nu regelvrije kansenzones komen,waarin een aangepaste wetgeving mogelijk is, zodat verbeteringen en vernieuwingen in de zorg sneller doorgevoerd kunnen worden. Kamerlid en ScienceGuide columnist Pieter Omtzigt -die op dit terrein politiek initiatieven heeft genomen-  is daarom de notitie 'Regelluwe Kansenzone Stedendriehoek & Knooppunt Arnhem- Nijmegen' aangeboden.

Om te laten zien waartoe een ‘regelvrije kansenzone’ kan leiden waren daarbij sprekende en tastbare voorbeelden te zien zoals nieuwe Berkelbike, een fiets voor mensen met een dwarslesie en nieuwe hechtpincetten, waarmee naalden veel minder vaak zoek raken in wonden.

In maart is door de Tweede Kamer een motie-Omtzigt aangenomen waarin het initiatief werd genomen tot het toekennen van zulke kansenzones. Hierop is een oproep gedaan om met onderbouwde voorstellen te komen om daarvoor aangewezen te worden. Bedrijven en netwerkclusters die zijn aangesloten bij Health Valley zijn deze uitdaging aangegaan. Het resultaat is een notitie ontstaan waarin 6 kansenzones voor de regio’s Stedendriehoek en KAN zijn benoemd en waarin een reeks plannen staat om innovaties te versnellen door bureaucratie in de zorg te verminderen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK