‘Kofi Annan der Wiskunde’ in Utrecht

Nieuws | de redactie
28 november 2006 | Het Utrechtse Freudenthal Institute for science and mathematics education (FIsme) bundelt binnen de bètafaculteit van de Universiteit Utrecht de activiteiten rond kwaliteit en inhoud van de exacte vakken in basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Het intensiveert de bestaande samenwerking tussen de didactici voor natuurwetenschappen en wiskunde.  De officiële start van de samenwerking op 1 december staat in het teken van samenhang tussen het onderwijs in de exacte vakken. Prof. Bernard R. Hodgson van de Université Laval (Québec) belicht vanuit zijn Canadese achtergrond de wiskundige en natuurwetenschappelijke opleiding van docenten.

Naast zijn functie als hoogleraar didactiek is prof. Hodgson secretaris van de International Commission on Mathematical Instruction (ICMI), ook wel de Kofi Annan van het wiskundeonderwijs, en daarmee iemand die de situatie van het bètaonderwijs in internationaal perspectief goed kent.

De Universiteit Utrecht is al een aantal jaar actief bezig met initiatieven om onderwijs en onderzoek in de bètarichting te stimuleren. Dit gebeurt in de vorm van het Junior College, vernieuwend bètaonderwijs en de Utrecht School of Applied Science. Het FIsme past binnen deze ontwikkelingen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK