Lector in bestuur HZ

Nieuws | de redactie
24 november 2006 | Lector Magchiel Dierkx is benoemd tot tijdelijk lid van het College van Bestuur van de Hogeschool Zeeland. De Raad van Toezicht heeft besloten hem aan het bestuur toe te voegen naar aanleiding van het overlijden van voorzitter Jan Bart Mandos op 16 oktober 2006. Collegelid A.P. de Buck neemt het voorzitterschap van de Hogeschool Zeeland waar.Dierkx heeft zijn gehele loopbaan – vanaf 1970 – bij de Nederlandse politie doorgebracht, onder meer als commandant Rijkspolitie Brabant Zuid-Oost en plaatsvervangend korpschef regio Brabant Zuid- Oost waar hij een fusie heeft geleid en als hoofdcommissaris-korpschef, eerst van de regio Zaanstreek-Waterland en later van de regio Zeeland. Ook op onderwijsgebied heeft de heer Dierckx zijn sporen verdiend als docent aan de Nederlandse Politie Academie en als inspecteur van het Nederlandse politieonderwijs. Daarnaast heeft hij als integratiedirecteur de fusie geleid van twee politiescholen tot Politie Instituut voor Openbare orde en Gevaarsbeheersing. Na zijn pensionering in 2003 heeft hij op verzoek van het College van Bestuur de benoeming tot lector Sociale Veiligheid aan Hogeschool Zeeland aanvaard.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK