Lectoraat interculturele kwaliteit

Nieuws | de redactie
28 november 2006 |

Huub Evers wordt lector Interculturaliteit en journalistieke kwaliteit bij Fontys. De docent communicatie-ethiek bij de vakgroep Communicatiewetenschap van de Universiteit van Amsterdam studeerde theologie en promoveerde in 1987 aan de Vrije Universiteit op een proefschrift over de uitspraken van de Raad voor de Journalistiek. De nieuwe lector is tevens bestuurslid van het Katholiek Instituut voor Massamedia, en lid van de mediacommissies van de KRO en het bisschoppencollege. Evers gaat als lector onderzoek doen naar de rol en de plaats van de journalistiek in de multiculturele samenleving. Hij doet dat tegen de achtergrond van veranderende opvattingen over journalistiek. Zo werden bijvoorbeeld de laatste jaren gekenmerkt door felle debatten over de grenzen van de vrijheid van meningsuiting. Welke implicaties hebben deze veranderingen en debatten voor de journalistieke kwaliteit? Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de journalistieke beroepsopleiding, met  name met betrekking tot de interculturele competentie?

«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK